Çikolatalı Pretzel

Malzemeler
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 2+1/4 çay kaşığı instant maya
  • 2 su bardağı ekmek unu
  • 6 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 2 kalıp beyaz çikolata
Şekeri ılık suya ekleyip çözülmesini sağlayın. Şeker çözülünce içine mayayı ekleyin. Büyük bir kasede tuz, ekmek unu ve unu harmanlayın. Mayalı suyu ekleyip yaklaşık 5-6 dakika karıştırın içine kakaoyu ekleyin (klasik ekmek hamurundan biraz daha sulu bir kıvamı olacak). Hamuru yağlanmış bir kaba alarak 1 saat dinlenmeye bırakın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin. Bir tencerenin içine 3 su bardağı su ve 3 yemek kaşığı kabartma tozu koyun ve çözünene kadar karıştırın. Suyu hafifçe kaynatın. Hamur parçalarını sırasıyla suya atarak 30 saniye pişirin. Delikli kaşıkla alıp suyunu süzün. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 15 dakika bekletin. Hamurların üzerine eritilmiş tereyağını sürün ve Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Piştikten sonra ılınana kadar tepside bekletin. İsteğe göre benmari usulüyle erittiğiniz beyaz çikolatayı bir fırça yardımıyla üstüne sürerek soğumaya bırakabilirsiniz…
Recent Posts